Rutiineja

Kohta 2 ja ½ viikkoa takana perhe-elämää. Aika on mennyt siivillä ja yllättävän helposti. Minulle on toki helppoa sanoa näin, sillä vaimonihan on ollut se joka hommat pitää kasassa. Hän ei ole kuitenkaan valittanut ollenkaan, vaan viihtyy tyttäremme kanssa upeasti. On hellyttävää katsella, kuinka hän juttelee ja höpöttelee vauvalle oli vauva sitten sylissä tai vaipan vaihdossa. Kodissamme huokuu rakkaus. Olemme hyvin onnellisia päästessämme nukkumaan yhdessä perhepedissä. Päivittäiset rutiinit alkavat olla hallinnassa ja asiat rullaavat.

Minulle on jäänyt enemmän henkisen tuen rooli. Pyrin olemaan tietysti mahdollisimman läsnä, pitämään paljon sylissä ja rinnalla. Välillä mieltä kuitenkin kaihertaa, etten pysty kantamaan ja rauhoittelemaan vauvaa sylissäni. Tytön parkuessa, vaimoni on se lohduttaja ja olon helpottaja. Sylissäni ei vauva pysty rauhoittumaan, vain äidin syli helpottaa ja toisaalta lähipiirin kanniskelu. Välillä on orpo ja neuvoton olo, kun en juurikaan itkutilanteessa voi olla avuksi. Koetan tässä vaiheessa unohtaa tosiasian, etten tulevaisuudessa voi tarjota itse reppuselkää tai ”lentokone”-leikkiä. Toivon vain, että tyttäreni oppii arvostamaan läsnäoloani ja kuuntelevaa persoonaani. Haluan olla vanhempi, jolle voi puhua ja kertoa asioista. Aion antaa aikaa lapselleni.

On ehkä liian aikaista miettiä niin kauas. Nyt katselen ihaillen, kuinka tyttö kasvaa ja tuhisee kanssamme. En voi käsittää tällaista rakkautta mitä tunnen pienokaistamme kohtaan.

Tämän kirjoituksen biisi on Kotiteollisuus – Kaihola.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Rutiineja

  1. Kyllä uskon että tyttäresi tuntee rakkautesi ja tuntee läheisyytesi kun pidät häntä sylissä samalla aivan varmasti tuntee turvallisuuden tunteen minkä haluat hänelle välittää.. Voisit vaikka ruveta jo nyt vaikka laulamaan tms. mikä susta tuntuu hyvältä ja tehdä siitä ainoastaan teidän kahden välisen asian. Mitä kukaan muu ei tee hänen kanssaan. Se vois auttaa suakin, kun et muuten pysty hänen hoitoon osallistumaan niin tiedät et on jotain mikä on ainoastaan tyttösi ja sun välinen asia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.