Tasa-arvosta

Ajattelin kirjoittaa hieman sivuun blogini varsinaisesta teemasta. En kuitenkaan täysin unohda aihetta ja  sivuan myös elämäämme.

Eduskunnan lakivaliokunta teki päätöksen äänin 10-6 että hylkää esityksen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Asia oli hämmentävä ja ennen kaikkea ärsyttävä. On vaikeaa ymmärtää, että jos halutaan olla edistyksellinen maa niin miksei tehdä edistyksellisiä päätöksiä?

En halua solvata ketään ääliöksi, mutta tuntuu aika tyhmältä vastustaa luonnollisia, aina olemassa olleita ja ketään vahingoittavia asioita. Kyllä meillä 2010-luvulla pitäisi olla avoimempia asenteita. Tiedämmehän ettei homous ole sairaus, perversio tai valintakysymys. Emme voi ajatella enää yksipuolisesti, yhdeltä kantilta.

Pidän asiaa koskevien oikeuksien polkemista samana kuin kannattaisi apartheidia tai orjuutta, vastustaisi naisten äänioikeutta tai vammaisten pääsyä yleisiin tiloihin.

Vastustajilta en ole kuullut yhtään järkevää argumenttia. Ilmaisut ovat luokkaa, koska isä ja äiti, koska raamattu, koska aina ollut, koska turmelee, koska kiusataan… väsyneitä lausahduksia, vailla päätä. On lukemattomia tutkimuksia miksei voitaisi antaa samoja oikeuksia näille ihmisille, kuten ns. normiväestölle. Mielestäni ydinkysymys on se, että koska nämä asiat mistä nyt keskustellaan ovat jo olemassa, miksei helpotettaisi kakkien elämää, vähennettäisi byrokratiaa ja laitettaisiin puhuttu laki voimaan?

Yhteiskunta elää ja mitään institituutioita ei romutettaisi. Keneltäkään ei olisi mitään pois.

Miten tämä liittyy minuun? Olemme samoilleet asenneviidakossa itsekin. Meiltä on aiettu polkea ihmisoikeudet ja viedä tasa-arvoinen elämä. Ilman taistelua omista oikeuksista meillä ei olisi nyt. 6 kk vanhaa tytärtä.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Tasa-arvosta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.