Aplodeja

No niin on aika kirjoittaa blogia. Kesä- ja isyysloma on vietetty ja katseet on käännetty syksyyn. Ulkona sataa ja äiti on tyttäremme kanssa asioillaan.

Lapsemme on koko ajan kasvanut ja oppinut ymmärtämään asioita. Hän hyvin terve ja pirteä tyttö hampaineen. Kaikki asiat ovat tulleet ajallaan, kehitys tasapainossa. Tyttäremme näkee ja huomaa kaiken. Kaikkea uutta pitää katsella ja tutkia… sekä ennen kaikkea maistaa. Istumisen lapsi on oppinut hienosti eikä kolahduksia tarvitse nykyään niin pelätäkään. Voin vain ihailla kuinka tyttö osaa jo kaivaa lelunsa laatikosta tuo lelulaatikon prinsessa.

Kiinteä ruoka on alkanut upota. Omenaa, riisikakkua ja kuivaa ruisleipää on mukava mutustella. Siinä aina jännittää malttaako tyttäremme jauhaa kaikilla kolmella hampaallaan ruoan sopivaksi. Onneksi henkeen ei ole ruokaa suuremmin vedetty. Kyllä syömisenkin taito tässä kehittyy.

Muutimme kuukausi sitten isompaan asuntoon. Saatiin lisää tilaa ja lapsemme sai oman huoneen.  Tytöllä on nyt tilaa temmeltää ja vauhti kiihtyy koko ajan. Ryömiminen on huippunopeaa ja on ajan kysymys milloin uusi tekniikka hioutuu. Kun konttaaminen alkaa, hädin tuskin pysymme perässä.

Nyt kun taas yksi lehti kääntyi elämässämme, voidaan hyvillä mielin seurata tyttäremme kehitystä uudessa kodissamme. Itselläni on tunne, että olemme löytäneet tytön kanssa jo yhteisiä juttuja. Ainakin hassuttelemme jo ja tuntuu, että vuorovaikutus sujuu/tulee sujumaan. Tietyllä tavalla jotkin mediassa pyörineet jutut koskettaa ja antaa voimaa juuri tähän vuorovaikutukseen, kuten tämä Länsiväylän juttu.

– Juttuseuraa Svea ei minusta ehtinyt saada, mutta on meillä silti paljon yhteisiä asioita: katselemme kuvakirjoja ja Postimies Patea videoilta, kertoo Mattila hymyillen.

Toissa päivänä näimme yhdessä vaimoni kanssa kuinka lapsi oppi yhtäkkiä taputtamaan.  Tyttö on erittäin fiksu myyrmäkeläinen (onko muita?) ;).

Tämän kirjoituksen biisi on Lighthouse Family – High.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.