Isänpäivä

Tämä oli sellainen, jonka en välttämättä uskonut koittavan. Onhan tämäkin päivä siinä missä muutkin, mutta nyt on lippu salossa ja olen yksi jota juhlistetaan. Onhan tämä totta kai hieno hetki. Mutta miltä pitäisi nyt tuntua?

Tietenkin täytyy muistaa, että tyttäreni on vielä pieni ymmärtääkseen näistä juuri mitään. Tietenkin sain kortin tytön jalkaprofiililla ja muutenkin pientä juhlan tuntua oli ilmassa. En kuitenkaan osannut liikuttua, vaikka ensimmäistä isänpäivää vietänkin. Uskon kuitenkin., että tulevina vuosina kyyneliinkiin päästään.

Toisaalta olen muutaman kerran pysähtynyt miettimään tätä kaikkea. Asioita miten kaikki johti isyyteen; pitkää kivistä tietä ja omaa oikeutta isyyteen. Nythän mikään ei vie isyyttäni pois. Se pistää hymyilyttämään. Olen etuoikeutettu.

Menneinä viikkoina pysäyttävä uutinen on ollut Rautavaaran kuolonkolari. Tuota uutista kuuntelin kyynelsilmin. Kävin miettimään isää, jolta vietiin 2 omaa lasta ja aivan turhaan. En tiedä taustoja tai mikä sai turma-autoa ajaneen äidin hirvittävään ratkaisuun. Väkisinkin tulee mieleen oma tytär ja menettämisen pelko. Muutenkin olen ollut hyvin herkkä viime aikoina kaukille uutisille, joissa lapsille tehdään pahaa tai joutuvat turhaan kärsimään. En vaan pysty käsittämään kuinka vanhempi voi tehdä julmuuksia omalle lapselleen.

Kolikon toinen puoli on kuinka lapsi voi käsitellä vanhempansa, oli se äiti tai isä tai kuka vaan huolenpitäjä, menetystä…

Kirjoitus meni hieman synkäksi, vaikka päivä on iloinen. Olen hyvin onnellinen.

Tämän kirjoituksen biisi on Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus – Jäähyväiset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.