Havahtumisia

Ei tämä helppoa ole välttämättä tai enhän sitä alussakaan uskonut. Tai onhan meillä helppo lapsi suhteessa siihen miten voisi olla. Olemme siis välttäneet koliikit ja korvatulehdukset toistaiseksi. Lapsi nukahtaa helposti ja nukkuu pitkään.  Oikeastaan nyt tällä viikolla tyttäremme on ollut kunnolla kipeä. Ei mitään sen pahempaa, vaikka kuumetta onkin jonkin verran ollut. Eikä tämäkään juuri reippaan tyttömme yleisvireydessä näkynyt. Menohaluja riittää, eikä vie kauaakaan kun ensiaskeleet näkevät päivänvalon. Mikäli tässä kaamosaikana jotain valoa näkyy…

Olen ollut ihan liian passiivinen osallistumisessa lapsen hoitoon. Olen kehittänyt jonkinlaisen kuplan. On jäänyt jonkinlainen harhaluulo, että vaimoni tarvitessa apua riittää avustajani laittaminen hätiin ja itse jään hengailemaan. Päästin tilanteen liian pitkälle, mutta en ollut ymmärtänyt koko laajuutta. Ei olisi huono juttu  vaihtaa vaikka tytölle vaippaa avustajan kanssa silloin tällöin tai pukea yöpuku spontaanisti ilman erillistä pyyntöä. Läsnä oloni, oli lasta hoitamassa sitten vaimoni tai avustajani, merkitsisi kuitenkin jotain. Tällaiset pienet teot olisivat tärkeitä vaimoni jaksamisen kannalta. Hävettää suorastaan passiivisuuteni ja vetätymiseni.

Viime päivinä olen yrittänyt parantaa asenteitani ja olla läsnä paremmin. Olen ollut mukana hoitamassa ja yleensäkin pyrkinyt joka tilanteessa ainakin vieressä… ja jutellut niitä näitä. Nukutussessioissa olen lauleskellut vieressä, mutta yksin nukuttaminen olisi vielä mahdotonta. Äidille se on helppoa yleensä, mutta muille haastavavaa. Sen sai siskonikin taannoin kokea. No, ajan kanssa.

Tämän kirjoituksen biisi on Samuli Putro – Älkää unohtako toisianne.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.