Se on syksy ny…

Huomaan, että tässä on tullut pitempikin kesätauko kirjoittamiseen. Ikkunasta näen kuinka kaatosaada riepottelee. On päästy siis syksyyn ja on tapahtunut paljon.

Toukokuun lopulla teimme perheemme kanssa matkan Pariisiin. Oli yllättävän helppoa matkustaa juuri kunnolla kävelemään oppineen tyttären kanssa. Pariisi ei sinällään rakastuttanut itseensä, mutta tytär viihtyi leikkikentillä ja halusi kävellä todella pitkiä matkoja niinkin pienillä jaloillaan. Tarkkana piti olla ettei pikku jalka lipsahtanut autotielle jalkakäytävältä.

Tyttäremme on yllättävän ketterä ja harvoin satuttaa itseään. Vaikka halu kiipeillä on suuri, voimme olla lähes huoletta.

Tyttäremme itsetietoisuus kasvaa koko ajan. Hän ymmärtää ympäristönsä ja lähes kaiken mitä tapahtuu. Hän tietää mitkä ovat isän tai äidin tavaroita ja  jo auttaa jollakin tavoin vanhempiaan. Tyttö osaa vaatia ja tietää mitä haluaa; milloin on ruoan tarvetta, välillä osaa myös ilmaista wc-tarpeensa ym.

Myös lastenohjelmat ovat alkaneet kiinnostaa. Kiinnostavat jopa siinä määrin, että on vaikeaa saada lapsi irti töllöttimestä. Muumit, Pikku Kakkoset ja Pipsa Possut ovat löytäneet tien sydämeen. Tietääpä hän mikä on kaukosäädin, kiikuttaa sen luokseni ja pyytää ”ishi, pupu”. (”Pupu” tarkoittaa jostain syystä myös TV:tä.) Onneksi löytyy paljon muita virikkeitä, jotka vievät ajatukset muualle.

Eilen sain tyttäreni nukahtamaan yöunille yksinäni ilman ylimääräistä apua, eikä edes äiti ollut mukana. Siitä olen ylpeä. Ehkä hän tajuaa, että isinkin kanssa on turvallista nukahtaa.

Tämän kirjoituksen biisi on: Ville Leinonen & Valumo – Tuututyynylle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.